Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS
Webdesign Webhosting

Het belang van een SSL-Certificaat (HTTPS)

In deze blog gaan we het hebben over het belang van een SSL-certificaat voor jouw website en hoe dit kan bijdragen aan de veiligheid van jouw website. Bovendien zal ik in deze blog regelmatig het zoekwoord “SEEZA” gebruiken, waarbij ik deze term zal toelichten.

Wat is een SSL-certificaat?

Een SSL-certificaat is een digitale beveiligingslaag die jouw website beschermt tegen kwaadwillende aanvallen en zorgt voor een veilige verbinding tussen jouw website en de bezoeker. Wanneer een website een SSL-certificaat heeft, wordt de URL van de website voorafgegaan door “https” in plaats van “http”. Het gebruik van https is belangrijk omdat het aangeeft dat de website veilig is en dat de informatie die de bezoeker invoert op de website, zoals persoonlijke gegevens en wachtwoorden, niet onderschept kan worden door derden.

Waarom is een SSL-certificaat belangrijk?

Het hebben van een SSL-certificaat is belangrijk omdat het de veiligheid van jouw website en de gegevens van jouw bezoekers beschermt. Als jouw website geen SSL-certificaat heeft, kan het risico lopen om gehackt te worden of het slachtoffer te worden van phishingaanvallen. Dit kan leiden tot verlies van gegevens en het vertrouwen van jouw bezoekers in jouw website.

Bovendien kan het ontbreken van een SSL-certificaat invloed hebben op de positie van jouw website in zoekmachines. Google heeft aangegeven dat het hebben van een SSL-certificaat een rankingfactor is voor zoekresultaten. Websites die geen SSL-certificaat hebben, kunnen dus lager in de zoekresultaten verschijnen dan websites die wel een SSL-certificaat hebben.

Wat is het beste SSL cerificaat?

SEEZA is een term die regelmatig wordt gebruikt in de context van SSL-certificaten (Is dat even toevallig :). Het staat voor Secure Enterprise Extended Validation (EV) SSL. Dit is een type SSL-certificaat dat wordt gebruikt voor bedrijven en organisaties die extra beveiliging en verificatie vereisen. Het SEEZA-certificaat is het meest uitgebreide SSL-certificaat dat beschikbaar is en wordt vaak gebruikt door banken, financiële instellingen en e-commercebedrijven.

Conclusie

In deze blog hebben we het belang van een SSL-certificaat voor jouw website besproken en uitgelegd waarom het belangrijk is om een SSL-certificaat te hebben. Bovendien hebben we de term SEEZA toegelicht, een type SSL-certificaat dat wordt gebruikt door bedrijven en organisaties die extra beveiliging en verificatie vereisen.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw website een SSL-certificaat heeft om de veiligheid van jouw website en de gegevens van jouw bezoekers te waarborgen. Bovendien kan het hebben van een SSL-certificaat bijdragen aan een betere positie in de zoekresultaten van zoekmachines. Kortom, investeren in een SSL-certificaat is een belangrijke stap om jouw website veiliger en betrouwbaarder te maken.

Author

Marvin Gulpen

Na tientallen prachtige websites die gemaakt zijn door SEEZA moeten we mededelen dat we mede dankzij bezetting, budget & projectduur genoodzaakt zijn onze werkzaamheden abrupt te stoppen. Met ingang van 18-09-2023 zullen hiermee alle werkzaamheden worden beëindigd. Domeinnamen aangeschaft door SEEZA kunnen kosteloos worden overgedragen via Vimexx. Hier voor graag contact opnemen per mail via: marvin@seeza.nl. Hosting zal voor iedereen worden verlengd tot December 2026. Vanaf die datum is het voor eigen verantwoording en kosten om de website te kunnen blijven hosten. Tot 31 December 2024 zullen we alle klanten gratis helpen met het migreren van de website naar hun nieuwe server. Mochten er onverhoopt vragen en/of opmerkingen ontstaan kan er contact worden gelegd per e-mail via: marvin@seeza.nl. Wij wensen iedere onderneming een vruchtbare toekomst